Чорниця з поліфенолами винограду, питний гель, 500 або 1000 мл.
Джерело біологічно активних речовин, антиоксидантів, вітамінів. Має антиоксидантну та судиннопротекторну дію, знижує стомлюваність очей при напруженій роботі в умовах штучного освітлення, підвищує гостроту зору, здійснює нейропротекторну дію, є елементом профілактики серцево-судинних захворювань.
Склад на 100 мл: екстракт чорниці – 3 г, поліфеноли винограду – 0,2 г, фруктоза 2 г, допоміжні речовини (агар-агар, сорбат калію, вода підготовлена).
Форма випуску: ПЕТ-пляшка з дозатором.
Спосіб застосування і дозування: по 10 мл (десертна ложка) 2 рази на день перед їжею. Перед вживанням збовтати.
Застереження при застосуванні: непереносимість окремих компонентів продукту, дітям до 3 років, період лактації у жінок.
Чорниця дуже корисна для очей — вона покращує кровопостачання в сітківці і загострює зір, знижує рівень цукру в крові, покращує роботу шлунку і відома як ефективний засіб від проносів, особливо при дизентерії та інших інфекційних захворюваннях. Але головна користь ягід чорниці для організму — це високий вміст антиоксидантів — антоціанів, які впливають на клітинному рівні, омолоджуючи органи і зупиняючи процеси старіння. Ще одна цінна властивість ягід чорниці — припиняти ріст пухлин, що знижує ймовірність появи раку.
Коли ми довго працюємо на комп'ютері, читаємо, пишемо або виконуємо будь-яку іншу роботу, яка перенапружує наш зоровий аналізатор, у нас розвивається синдром зорової втоми або астенопія. Людина починає слабо бачити при поганій освітленості, їй стає все важче розрізняти дрібні деталі, набагато повільніше відбувається фокусування ока, предмети стають все більш розмитими. І тут на допомогу приходить чорниця, яка є найбільш корисним продуктом для профілактики проблем зору.
Лікувальний і профілактичний ефект чорниці в першу чергу пов'язують з наявністю антоціанів — фарбувальних пігментів ягід чорниці. Антоціани чорниці здатні накопичуватися в тканинах ока і особливо в сітківці. Антоціанідіни сприяють регенерації світлочутливого пігменту сітківки — родопсину; покращують трофіку сітківки ока, стимулюють її мікроциркуляцію; відновлюють тканинні механізми захисту сітківки; зміцнюють колагеновий матрикс сполучної тканини; стимулюють синтез глікозаміноглікани – компонента сполучної тканини, за рахунок чого роблять капіляри сітківки більш міцними; стабілізують фосфоліпіди клітинних мембран; інгібують перекисне окислення ліпідів. Таким чином, поліпшується чутливість сітківки до різних рівнів світлового випромінювання і посилюється гострота зору. Чорниця відновлює і підтримує рівень кисню і необхідних поживних мікроелементів у структурі очей, а також запобігає руйнуванню клітинних елементів. Такі ефекти можуть позитивно вплинути на гостроту зору.
Чорниця, справді, може допомагати для поліпшення зору при його функціональних порушеннях (короткозорість, далекозорість, астигматизм), а також використовуватися для профілактики даних порушень.
Ефект чорниці накопичувальний, він проявляється не відразу, тому курс її щоденного вживання повинен становити не менше 1-2 місяців.
У складі чорниці присутній так званий рослинний інсулін, який потрібен не тільки для очей, але і для інших органів людини. Ягоди відрізняються дивовижними властивостями, деякі компоненти чорниці є унікальними антиоксидантами, що запобігають розвитку різних захворювань, в тому числі і серцевих або онкологічних.
З-за мінімальної кількості протипоказань її рекомендують навіть дітям. Якщо у дитини з'явилися перші ознаки короткозорості або її очі піддаються постійному навантаженні (телевізор, комп'ютер, планшет, читання книг), приймати препарати на її основі просто необхідно. Чорниця поліпшує кровопостачання ока.
Корисні властивості чорниці: рослина багата антиоксидантами, які допомагають протистояти стресу; вживання ягід, завдяки нейтралізації вільних радикалів, уповільнює процеси старіння організму, є профілактикою раку, інсульту, атеросклерозу, інфаркту; плоди містять такі корисні властивості, як фруктові кислоти, аскорбінова кислота, дубильні речовини, харчові волокна, антоціани, пектин, ефірні олії, солі заліза, цинк, вітаміни групи В і РР; нормалізує утворення структурних компонентів сполучної тканини очей; антоціани чорниці здатні накопичуватися в тканинах ока — зміцнюється сітківка і стінки кровоносних судин; антоціанідіни сприяють регенерації світлочутливого пігменту сітківки — родопсину; поліпшується трофіка сітківки очей, стимулюється її мікроциркуляція; відновлюються тканинні механізми захисту сітківки; зміцнюється колагеновий матрикс сполучної тканини; стимулюється синтез глікозаміноглікани— компонента сполучної тканини, за рахунок чого капіляри сітківки стають більш міцними; стабілізує фосфоліпіди клітинних мембран; покращує роботу травневої системи; допомагає при циститі, уретриті; благотворно впливає на стан печінки; ефективна при цукровому діабеті; знімає запалення; агоює рани; показана при анемії.
Поліфеноли – це група антиоксидантів, які перебувають у квітках, плодах, листі і насінні різних рослин. Максимальна концентрація поліфенолів виноградних, що володіють специфічним терпким смаком, міститься в кісточках і гребенях винограду. Поліфеноли є потужними антиоксидантами. Вони допомагають боротися з ушкодженнями клітин, які їм наносять вільні радикали, захищають клітини організму від окислення і передчасного старіння, а так само від пошкодження клітин, що тягне за собою їх переродження в ракові. Вони активно працюють в організмі, щоб запобігти певним захворюванням та механізмам їх виникнення. Нестача поліфенолів, як і інших антиоксидантів, може викликати посилення окисного стресу, який є причиною старіння клітин. У довгостроковій перспективі нестача цих речовин підвищує ризик розвитку хронічних захворювань серцево-судинної системи або деяких форм раку. Споживання поліфенолів запобігає розвитку атеросклерозу, ішемічної хвороби серця і забезпечують кардіо-захисний ефект.
Одне з головних достоїнств поліфенолів – здатність знежирювати важку їжу, багату жирами. Цим можна пояснити звичку французів запивати їжу червоним вином. Проте, у великих кількостях вино може нашкодити, а не оздоровити. У травневій системі поліфеноли відіграють роль пребіотиків. Вони здатні сповільнювати ріст і розвиток патогенної мікрофлори шлунково-кишкового тракту і запобігати розвитку раку товстої кишки.
Поліфенолам приписують профілактичну дію, що допомагає захистити організм від запальних, серцево-судинних захворювань, діабету, остеопорозу та захворювань нервової системи.
Корисні властивості поліфенолів: запобігають відкладенню холестерину і знижують рівень холестерину в крові; мають антибактеріальні та противірусні властивості; омолоджують організм і мають ефект анти-старіння; мають ранозагоювальний ефект; покращують кровообіг, зміцнюють кровоносні судини; знижують ризик виникнення серцево-судинних захворювань; запобігають розвитку онкозахворювань; виводять радіонукліди з організму; підвищують пружність і еластичність шкіри; підвищують працездатність, заспокоюють нервову систему.
Щоб підтримувати високий рівень поліфенолів в організмі, їх потрібно вживати регулярно. Поліфеноли накопичуються в організмі, але досягнувши необхідної концентрації, їх рівень починає знижуватися, так як в процесі метаболізму вони виводяться з організму.
- Ціна: 310 ₴